Nobilo: Pravomoćna oslobađajuća presuda Walteru Wolfu skupo će koštati državu

Vijesti 18. pro 201814:02 > 14:03
N1

Vrhovni sud potvrdio je prošlogodišnju oslobađajuću presudu Walteru Wolfu za kojega je karlovački sud utvrdio da nije zadržao 20.000 eura od prodaje jedne prodavaonice tvrtke KIO u Srbiji, a njegov odvjetnik Anto Nobilo ustvrdio je da će to suđenje, do kojega uopće nije ni trebalo doći "skupo koštati državni proračun".

Nakon što je primio pravomoćnu oslobađajuću presudu Vrhovnog suda Nobilo je Hini najavio da pokreće “rutinski postupak namirenja svih Wolfovih troškova u ovom postupku”, od putovanja na ročišta iz Kanade u Hrvatsku, hotelskog smještaja i odvjetničkih troškova.

Wolf tek treba odlučiti hoće li protiv države ustati i s tužbom vrijednom više desetaka milijuna eura za štetu nanesenu brandu koji je poznat u cijelom svijetu, kazao je Nobilo.

Podsjetio je da do cijelog postupka nije ni trebalo doći, jer je u stečajnoj dokumentaciji KIO-a postojala tužiteljstvu i sudu dostupna dokumentacija da je novac od prodaje lokala u Srbiji bio podijeljen radnicima za plaće.

“Stečajni upravitelj je prikrio dokumentaciju i na sudu nije istinito svjedočio, ali to je trebalo utvrditi na vrijeme”, rekao je odvjetnik i ustvrdio da ga je Wolf opunomoćio da traži naknadu svih troškova.

Kazao je i da ovaj slučaj u kojem je najprije došlo do nepravomoćne osuđujuće, a potom i oslobađajuće presude koju je sada potvrdio Vrhovni sud pokazuje da hrvatsko pravosuđe treba poboljšati.

“Puno je segmenata koje u hrvatskom pravosuđu treba poboljšati, ali sve počinje i završava s ljudima. U pravosuđu se pod raznim lobističkim i privatnim utjecajima ljudi unapređuju, a nitko se ne eliminira zbog lošeg rada, zbog nezadovoljavanja standarda dobrog postupanja i jednostavno ne idemo naprijed”, zaključio je Nobilo.

Smatra i da bi pravosuđe bilo kvalitetnije da se sustav objektivnog praćenja rezultata rada tužitelja i sudaca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.