Višestrukom recidivistu šest godina zatvora za pljačku pošte

Vijesti 18. pro 201816:30 > 16:32
Sanjin Strukic/PIXSELL (ilustracija)

Na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je zbog oružane pljačke pošte na zagrebačkim Srednjacima u lipnju ove godine nepravomoćno na šest godina zatvora osuđen Renato Pinterić

Pinteriću se stavljalo na teret da je 14. lipnja u 7.15 sati maskiran ušao u poštu u Ulici braće Domany 8 i zatim pištoljem zaprijetio trima djelatnicama koje su mu u strahu za vlastite živote predale novac iz blagajne i sefa. Potom je izašao iz pošte i ugledao policajca te se dao u bijeg.

Bježeći od policije, Pinterić je odbacio oružje i vrećicu sa 80.480 kuna, ali je vrlo brzo uhićen, dok su policajci kasnije pronašli i opljačkani novac.

Kao otegotne okolnosti, sudac Županijskog suda Tomislav Juriša uzeo je u obzir dosadašnje Pinterićevo višestruko osuđivanje zbog razbojstva, krađe, prevare, krivotvorenja isprava i davanje lažnih iskaza, ali i počinjenje kaznenog djela nekoliko mjeseci nakon izlaska iz zatvora.

Kao olakotne okolnosti, sudac je ocijenio Pinterićevo priznanje pljačke te činjenicu da osuđenik prema nalazu medicinskog vještaka ima ”zdravstvenih problema s neizvjesnim ishodom”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram