Sekulić o gašenju Rafinerije: Već treći Božić oni nama ovako čestitaju

Vijesti 20. pro 201812:25 > 12:32
N1

Predrag Sekulić, predstavnik Stožera za obranu sisačke Rafinerije, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao odluku o zatvaranju Rafinerije.

“Treći Božić oni nama čestitaju na ovakav ili sličan način. Očigledno je da s obzirom da smo jučer čuli da je Nadzorni odbor prije toga glasao jednoglasno o ovakvim odlukama, s druge strane jučer i uprava, hrvatski članovi uprave moraju glasati onako kako im kaže Vlada. Očigledno je da smo mi u zabludi i da mi mislimo da postoji spor između hrvatske i mađarske vlade, između Ine i MOL-a. Očito smo mi u zabludi, izgleda da je sve u najboljem redu”, rekao je Sekulić za N1. 

VEZANE VIJESTI

 “Barem tri hrvatske vlade su krive zbog svoje neaktivnosti što se tiče same Ine. Ova rafinerija je radila kapacitetom od dva milijuna tona i 1993. godine, u vrijeme agresije. Tržište je izgubljeno namjerno, na što smo upozoravali stalno. Na koji način će se objasniti da uvozimo iz Njemačke, Grčke, s Mediterana? Mi stojimo na braniku hrvatske neovisnosti u segmentu energetike. Ovo je pljuska za 550 radnika koji i danas rade u Rafineriji, od kojih je barem 500 branitelja, a i onima koji su poginuli prije četvrt stoljeća”, rekao je Sekulić.

“Idemo staviti emocije na stranu, nama u sisku to nije potrebno. Ova Rafinerija nije iz proračuna kune uzela, samo je uprihodovala u proračun”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.