Saborski Odbor do kraja dana trebao bi dobiti izvješća o slučaju Radeljić

Vijesti 02. sij 201913:53 > 14:00
Patrik Macek/PIXSELL

Kako N1 doznaje, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost dobio je dokumentaciju o unutarnjem nadzoru SOA-e oko slučaja Radeljić, a do kraja dana bi trebali stići i rezultati nadzora Vijeća za nacionalnu sigurnost.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković, koji je za slučaj Radeljić prvo rekao da se od muhe pravi slona, izvijestio je u intervjuu Večernjem listu da je SOA već provela nadzor, a da se čeka i izviješče Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Razgovarao sam s ravnateljem SOA-e. On me izvijestio kako je SOA provela unutarnji nadzor u vezi te teme te je potpuno otklonjena i najmanja sumnja da su rađeni pritisci ili prijetnje prema bivšem savjetniku. Ujedno, nadzor provodi i Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost”, rekao je Plenković.

Ti spisi potrebni su i saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kako bi mogli raspraviti slučaj navodnih prijetnji agenta SOA-e bivšem predsjedničinom savjetniku Mati Radeljiću.

Predsjednik Odbora Ranko Ostojić odmah po izbijanju afere o tome je zatražio očitovanje SOA-e, a od Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti i stručni nadzor nad radom konkretnog djelatnika SOA-e za kojeg Radeljić tvrdi da mu je prijetio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook | Instagram.