Bunjac: Milan Bandić je jedna od najomraženijih osoba u Hrvatskoj

Vijesti 04. sij 201908:35 > 08:50
N1

Gost Novog dana bio je zastupnik Živog zida Branimir Bunjac koji je komentirao prebjege u klub Milana Bandića i odnos vladajućih prema INA-i i Rafineriji Sisak.

Bunjac je ponašanje kolega iz Sabora koji su prešli u klub Milana Bandića okarakterizirao kao legaliziranu prijevaru birača i korupciju. 

VEZANE VIJESTI

“Ovo što se dogodilo je bilo očekivano, nije nemoguće da još zastupnika prijeđe u klub Milana Bandića. Odgovornost snosi Andrej Plenković koji je pokrenuo lavinu onoga dana kad je dopustio da mu Saucha održi parlamentarnu većinu. Došlo je do karikaturalnosti. Više nema političke opcije za koju ćete biti sigurni da neće okrenuti kaput i preko kluba Milana Bandića dati podršku Andreju Plenkoviću”.

Rekao je da bi takav prebjeg bio odmah isključen iz Živog zida te da su mnogi zastupnici na lokalnoj i državnoj razini povremeno prilazili Živom zidu sa željom da im se priključe, ali da Živi zid ne želi prihvatiti niti jednog prebjega. “Mi ih ne prihvaćamo, to je bitna razlika”, rekao je.

Kaže da jačanje kluba ne osnažuje poziciju Milana Bandića. “Rejting stranke MB 365 stagnira, a on je postao jedna od najomraženijih osoba u Hrvatskoj”, rekao je Bunjac dodavši da Bandić kupuje vrijeme da bi ostao što duže na vlasti. 

Odbacuje i tvrdnje da su prebjezi bili disidenti u svojim strankama. “Disident bi bio osoba koja se sadržajno ne slaže s programom svoje stranke, ovdje se radi o zadovoljavanju potreba, materijalnih potreba. Okupljali su se ljudi kojima je cilj bio doći na vlast i staviti ruku na proračun. Nisu otišli zbog problema programskog, nego zbog osobnog sukoba s predsjednikom stranke koji im nije mogao dati što su očekivali, pa su otišli kod Milana Bandića”, rekao je zastupnik Živog zida.

Dodao je da prebjezi nisu bili privučeni buketom cvijeća, kao što je to rekla Milanka Opačić te da se priča o svotama od jednog do tri milijuna kuna. Ipak, ističe Bunjac, time se ne mogu baviti saborski zastupnici nego pravosuđe i policija. Bunjac smatra da se oni time ne bave jer su dobili blagoslov HDZ-a, Plenkovića ili saborske većine da to ne istražuju. 

Bunjac je kritizirao rad Vlade i poručio da zaslužuju ocjenu nedovoljan te da su zemlje u susjedstvu imale veći rast BDP-a od Hrvatske. 

Osvrnuo se i na ministra državne imovine Gorana Marića koji je ranije govorio kako će se prije povući iz politike nego dopustiti gašenje rafinerije Sisak pa je nakon toga tvrdio kako Vlada ne može utjecati na poslovne odluke INA-e. 

“Što možemo misliti o čovjeku koji jedno govori, a drugo radi? Takav čovjek ne bi smio biti predsjednik kućnog savjeta, a kamoli ministar u Vladi. Bilo bi dobro da su rekli da će prodati rafineriju, on je rekao nešto suprotno, vrlo borben je bio… To je nastavak izdajničke politike koja je počela za vrijeme Račanove Vlade. Sad se provodi egzekucija, gospodin Marić i ostatak u Vladi su marionete i provode volju centara moći skrivenih od javnosti. U sklopu toga treba gledati susret premijera Orbana i Plenkovića… Navjerojatnije će se ići na to da se svi udjeli u INA-i prodaju Mađarima, to je u suprotnosti najavama Plenkovića da će vratiti INA-u u Hrvatske ruke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram