Ministar Horvat kaže da nikada veće korupcije nego u vrijeme Kukuriku koalicije

Vijesti 04. sij 201915:54 > 16:18
(ilustracija)

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat komentirao je u petak SDP-ove optužbe za korupciju na račun HDZ-a, premijera Andreja Plenkovića i Milana Bandića zbog političkih prebjega, poručivši da "nikada veće korupcije i nikada lošijih poslovnih rezultata nego u vrijeme Kukuriku koalicije i vremena kada je SDP vodio Hrvatsku".

“Nikada veće korupcije i nikada lošijih poslovnih rezultata u vrijeme Kukuriku koalicije i vremena kada je SDP vodio Hrvatsku”, kratko je odgovorio ministar Darko Horvat novinarima nakon sastanka o stanju u Uljanik grupi u Ministarstvu gospodarstva.

Upitan može li novi zakon prema kojem bi privatni iznajmljivači trebali plaćati viši paušal imati udar na hrvatsko gospodarstvo, kazao je da pokazatelji rasta hrvatskog gospodarstva idu u prilog tome da sva ona rješenja koja su iznjedrena tijekom 2018. idu prema tome da i ova turistička sezona koja je iza nas bude rekordna.

“To budi nadu i optimizam da ćemo i u 2019. uz adekvatne pripreme imati priljev od turističke djelatnosti takvoga tipa da on možda neće biti radikalno veći, jer do jednog zasićenja na tržištu polako dolazi, ali da imamo želju, volju i nadu da će barem biti na razini prošle godine – takav optimizam ne možete oduzeti”, dodao je Horvat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram