Čupković o 3. maju: Ovo je jedna od težih situacija

Vijesti 07. sij 201916:14 > 16:20
N1

Zdravko Čupković, privremeni stečajni upravitelj 3. maja, u izjavi za medije komentirao je svoje daljnje postupke na toj poziciji.

“Očekujem da ću u narednih petnaest do dvadeset dana sigurno ta izvješća predati Trgovačkom sudu, a i nekakvu situaciju prezentirati u njemu, što znači za 3. maj ići, nažalost, u najgoru varijantu ili će se pojaviti nekakav strateški partner koji je voljan preuzeti u ovoj situaciji sada društvo 3. maj”, rekao je Čupković.

VEZANE VIJESTI

 “Sva imovina koja se nalazi u bilanci na dan 31. 12., odnosno na dan kad sam imenovan privremenim stečajnim upraviteljem, ulazi u imovinu. Sve ono što se nalazi u bilanci je imovina Uljanika, pozajmice su imovina Uljanika, u svakom slučaju, to su potraživanja, kratkotrajna imovina, ali svakako ulazi u izvješća”, rekao je Čupković.

Komentirao je i što mu je rekao predsjednik Uprave, Maksimilijan Percan.  “Predsjednik uprave ne vidi ovu situaciju kao stečaj, znači da bi se predao, a gospodin Percan se ne predaje, ide dalje”, rekao je.

Radnici 3. maja zadovoljni su njegovim imenovanjem.  “Nažalost, ovaj prethodni postupak, u ovoj situaciji ne mogu pomoći niti ja niti bilo tko drugi, nego je bitno sada ima li 3. maj dovoljno kapaciteta, energije, snage da po nekakvom strateškom partneru ponudi mogućnost da njemu nastavi poslovanje i donese svježi kapital i nove poslove”, rekao je Čupković.

Dodao je da će razgovarati sa sindikatima, ali da im u ovom trenutku nema što kazati. “Ja sam ovdje u funkciji izrade tog izvješća iz kojega treba utvrditi hoće li se otvoriti stečajni postupak ili ne”, rekao je Čupković, dodavši da je prekratko vrijeme na funkciji da bi mogao reći hoće li 3. maj u stečaj ili neće. 

“Radi se o poduzeću na kojem počiva dio Rijeke, gdje je zaposleno jako puno zaposlenika, jako puno obitelji živi ovdje, dosta kooperanata, u svakom slučaju je ovo jedna od težih situacija”, rekao je Čupković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.