Đakićev sin u lisicama odveden na sud u Bjelovar

Vijesti 09. sij 201910:23 > 14:25
Nova TV

Ivan Đakić noć je proveo u pritvoru, nakon čega je odveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici.

Nakon noći u pritvoru, Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika HDZ-a i čelnika Hvidre Josipa Đakića, čekalo je ispitivanje u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Nakon ispitivanja odveden je na sud u Bjelovar, gdje je, u sklopu redovitoga postupka, ispitan kod suca istrage, što nam je potvrdio njegov odvjetnik.

Podsjetimo, dvadesetdvogodišnji Ivan Đakić u ponedjeljak je na svom Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.  

U ponedjeljak navečer HDZ je najoštrije osudio takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak. Nakon toga se Ivan Đakić u utorak iščlanio iz HDZ-a u svome stranačkom ogranku u Virovitici, a njegov otac, koji je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, izjavio je da to smatra činom priznanja pogreške. I Vlada je u priopćenju osudila sramotnu objavu na društvenim mrežama.

VEZANE VIJESTI

DORH je u utorak u priopćenju javio da je održan sastanak s policijom i izdan nalog nalog za provođenje izvida

MUP je objasnio postupanje u slučaju govora mržnje:

“Što se tiče policijskog postupanja u slučaju govora mržnje, ukoliko su govorom mržnje ostvarena obilježja kaznenog djela ‘Javno poticanje na nasilje i mržnju’, nad počiniteljem policija provodi kriminalističko istraživanje te se protiv počinitelja nadležnom Državnom odvjetništvu podnose odgovarajući optužni akti”, objasnili su u MUP-u.

Dodaju i da je u jedanaest mjeseci 2018. godine evidentirano je 19 kaznenih djela “Javno poticanje na nasilje i mržnju”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram