Nastavak suđenja Tomaševiću, tužiteljstvo traži uvjetnu kaznu

Vijesti 16. sij 201908:56 > 09:20
N1

Nastavlja se suđenje požeško slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za nasilje u obitelji i nanošenje tjelesnih ozljeda supruzi Mari Tomašević. Na dva ročišta koja su sazvana za danas i sutra pozvano je ukupno 10 svjedoka među kojima su i sin i snaha koji su sa supružnicima Tomašević živjeli na istoj adresi, te medicinski vještak.

Na Sud je danas stigla i Mara Tomašević koja je prije tri mjeseca na početku suđenja u skučenoj sudnici, svega koji metar od supruga, više od sat vremena svjedočila te govorila o svemu što je tijekom godina braka s Tomaševićem prolazila.

Obrana Tomaševića i danas je zatražila isključenje javnosti znog zaštite osobnog života optuženika i članova obitelji, posebno sina i snahe jer imaju malodobnu djecu. Mara Tomašević složila se da bude isključena javnost, pa je sudac usvojio prijedlog i isključio javnost za danas.

Tomaševića se tereti za nasilje u obitelji, da je tijekom dvije godine omalovažavao suprugu, prijetio joj, hvatao ju za vrat i šamarao. Ali i da ju je u listopadu 2017. godine s namjerom da je ozlijedi udarao po glavi, hvatao za vrat, i rukama i nogom snažno odgurnuo prilikom čega je ona ozlijeđena.

Za svako djelo pojedinačno, po zakonu se moze izreći kazna do 3 godine zatvora, no N1 televizija doznaje kako za Tomaševića tužiteljstvo traži uvjetnu kaznu.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Pozegi – a sada i njihove kolege u Slavonskom Brodu koji su preuzeli predmet nakon sto je spis delegiran u taj grad – traže od suda 6 mjeseci zatvora za djelo nasilja u obitelji te 6 mjeseci za nanošenje ozljeda. Ukupno tako traže da se Tomašević osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, javlja naša reporterka Vanja Kranic.