HSS-ovac Plenkoviću rekao da 'trkelja gluposti'

Vijesti 16. sij 201911:14 > 11:15
N1

Tijekom Aktualnog prijepodneva u Saboru, HSS-ov zastupnik Željko Lenart premijera Plenkovića je optužio da 'trkelja gluposti'.

Željko Lenart (HSS) rekao je da su nam “prošlu godinu obilježili Agrokor, grupa Borg, silni milijuni koje su izvukli savjetnici”. Pitao je premijera jesu li mu poznate Agrokorove zrcalne tvrtke na koje se prebacuje državno poljoprivredno zemljište. Tko je pogodovao u davanju poljiprivrednih zemljištva strancima? Ovdje smo im predali i vodu? Mislim da to mogu samo građani na referendumu.

Premijer Plenković u svom je odgovoru još jednom ponovio kako je u slučaju Agrokor izbjegnut potpuni gospodarski kolaps.

“Što se tiče Agrokora, osim što paušalno nabacujete optužbe što je svojestveno vama i dijelu oporbe, a uglavnom je netočno. Mogli smo se baviti kupusom, ne činiti ništa, kolabirao bi cijeli sustav. Imali biste domino efekt na sve subjekte u hrvatskom gospodarstvu. Ništa se nije od toga dogodila, zbog zakona o izvanrednoj upravi koji je omogućio da se izbjegne kriza. OPG-ovi isplaćeni, dobavljači isplaćeni u domeni koja je van svih standarda. Svi su ostali na tržištu, svi rade. Kakva je struktura vlasništva, kakve to veze ima s vama. Znate li vi tko su vlasnici svih tvrtki”, odgovorio je Plenković.

Lenart nije bio zadovoljan odgovorom premijera.

“Nisam ni očekivao da ćete mi konkretno odgovoriti. Vi uvijek trkeljate neke gluposti, pretačete iz šupljega u prazno”, kzao je Lenart na što ga je predsjedavajući Jandroković opomenuo.

“Nemojte se voziti autom po Zagrebu, prošetajte se i vidite kako ljudi kopaju po kontejnerima”, rekao je Lenart.

Tijek događaja u Saboru uživo pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.