DORH istražuje pomoćnika ministra branitelja

Vijesti 16. sij 201912:12 > 12:16
Ilustracija

Policija i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru potvrdili su medijima kako istražuju tvrdnje da je pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić sugerirao Mariju Vrbaniću da provali u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem.

Telegram je objavio da im je 49-godišnji hrvatski branitelj Mario Vrbanić, koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu te tvrdi da nema nikakvih stalnih prihoda, ispričao kako je nebrojeno puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Nenadom Križićem, a u nekoliko navrata i s ministrom Tomom Medvedom, da mu pomognu u stambenom zbrinjavanju.

PROČITAJTE JOŠ

Tvrdi da je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je pomoćnik ministra Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da ”malo okrene glavu” i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova.

Komentirajući Telegramovu priču o navodnom branitelju iz Vukovara Medved je ranije rekao da mu je slučaj poznat te da je zatražio cjelovito izvješće.

“Poznat mi je taj predmet, zatražio sam cjelokupno izvješće o korespondenciji. Osoba nije hrvatski branitelj, njegov brat je počinio suicid 2011. a tijekom 2017. majka je pokrenula postupak za ostvarivanje svojih prava”, pojasnio je Medved.

Najavio je i kako će se utvrditi sve okolnosti, da se vidi je li došlo do propusta. „Odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne može i ne smije tako korespondirati”, naglasio je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.