O tenzijama u Vukovaru i Saboru za TNT govori Milorad Pupovac

Vijesti 19. sij 201914:45 > 14:48
N1

Ovoga tjedna navršila se 21 godina od završetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema. No najnovije međunacionalne političke tenzije koje su se i doslovno prelomile preko leđa jednog mladog Srbina, učenika Tehničke škole u Vukovaru - pokazuju kako - dva desetljeća kasnije - niti ima mira niti ima pune integracije.

O tenzijama u Vukovaru ali i Saboru za TNT u Intervjuu tjedna govori Milorad Pupovac predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća i SDSS-a.

Ako se po jutru dan poznaje, imat ćemo još jednu uzbudljivu godinu na političkoj sceni. U Saboru su na otvaranju parlamentarne sezone letjeli papirnati aviončići, prijetnje, psovke a zamalo i šake….incidente u Saboru za TNT komentiraju Damira Gregoret (RTL) i Mislav Bago (Nova TV).

Iako opasnu konkurenciju ima u zdravstvu, naše je pravosuđe vjerojatno ipak najveći problem hrvatske države. Jedan od najvažnijih razloga zašto u hrvatskom društvu praktički uopće ne postoji povjerenje u pravosuđe jest i zakonodavni nered koji u njemu vlada. Zakon o kaznenom postupku – dakle ključni zakon koji regulira sam krvotok teško oboljelog pravosuđa – u najvećem je kaosu, neprestano u izmjeni, ad hoc doradi, u njemu se više ne snalaze niti najiskusniji odvjetnici i suci. Što u njemu i kako promijeniti da bi pravosuđe bilo efikasnije – za TNT objašnjavaju predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić i odvjetnik Berislav Živković.

Točka na tjedan s Natašom Božić Šarić, nedjeljom od 9 do podneva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.