HZJZ opovrgnuo nestašicu: Na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa

Vijesti 31. sij 201915:00 > 15:17
Ilustracija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) demantirao je u četvrtak tvrdnje iznesene na sjednici Hrvatskoga sabora o nestašici cjepiva protiv tetanusa, istaknuvši da je trenutno na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa, u svakom trenutku dostupnih liječnicima primarne zdravstvene zaštite i hitne medicine, te drugim zdravstvenim ustanovama.

SDP-ov zastupnik Gordan Maras izjavio je u četvrtak u saborskoj raspravi kako u Hrvatskoj vlada nestašica cjepiva za tetanus i da ga se trenutno ne može dobiti “gotovo niti kod jednog liječnika opće prakse”, zbog čega je prozvao ministra zdravstva Milana Kujundžića.

VEZANE VIJESTI

“HZJZ odlučno demantira dezinformacije iznesene na današnjoj sjednici Hrvatskoga sabora o nestašici cjepiva protiv tetanusa. Napominjemo da je HZJZ osigurao opskrbu u Hrvatskoj i da je trenutno na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa, u svakom trenutku dostupnih liječnicima primarne zdravstvene zaštite, hitne medicine te drugim zdravstvenim ustanovama”, stoji u priopćenju koje je potpisao ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

U priopćenju se također napominje da se svi zdravstveni djelatnici i zdravstvene ustanove koje trebaju cjepivo za postekspozicijsku zaštitu mogu slobodno obratiti županijskim zavodima za javno zdravstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.