Zagrebački punker: Kako sam preživio 15 sati ispred šatora

Vijesti 19. ožu 201511:49 > 11:50
N1

Petnaest sati i 15 minuta trebalo je zagrebačkom pankeru Davoru Njecu Hranjecu da na glas pročita roman 'Tajna Krvavog mosta' Marije Jurić Zagorke na tramvajskoj stanici u Savskoj 77, preko puta šatora ispred Ministarstva branitelja.

Riječ je o eksperimentu tijekom kojeg je 26-godišnji panker želio provjeriti hoće li prije završiti rat ili će pročitati roman Marije Jurić Zagorke. Hranjec u intervjuu otkriva kako je prošlo njegovo ‘javno istraživanje’ te poziva da se konačno ‘završi ovaj teror ratom’ .

“Izuzev pite od jabuke iz pekare tog jutra nakon buđenja te pola sirnice i grickalica prilikom prosvjeda – nisam ništa jeo sve do dolaska kući u 8 ujutro. Iako sam imao prilike, naprosto nisam mogao jesti od muke zbog situacije u kojoj živimo. Dvaput sam tokom noći pomislio odustati, ali bi me već sljedećim trenom inat znatiželje rezultata istraživanja, ali i pogledi prisutnih oko mene potaknuli da dalje nastavim.

‘Svaka čast svim pravim braniteljima’

Na ovu akciju me potaknulo jedino to što mi je stvarno više pun k***c rata, budući da isti smatram jednim od najvećih, ako ne i najvećim civilizacijskim kriminalom što u ovoj biti postoji. Svaka čast svim pravim braniteljima, jer držim da su isti svi oni koji rat žele PREKINUTI, a ne na istom se bogatiti i isti koristiti za daljnji teror sugrađanki i sugrađana.

Isprva su me ismijavali s druge strane ceste, a kasnije su mi neuspješno pokušavali uvaljati ‘gdje si bio’ i ‘šta ti znaš’ retorike, a na kraju su me zvali i na piće u šator, koje sam odbio i nastavio dalje provodit svoje istraživanje.

Nisu mi ponudili da prespavam kod njih, a i da jesu – odbio bih, jer nisam došao spavati već vidjeti hoću li ja stvarno pročitati tu knjigu na glas pred njima ili će prije završiti taj prokleti rat”, kazao je u intervjuu za Tportal.