Veljko Miljević za N1: Dolački nije u bijegu

Vijesti 05. velj 201915:27 > 15:30
Sanjin Strukic/PIXSELL

Odvjetnik Veljko Miljević za N1 televiziju izjavio je da bivši načelnik krim-policije Željko Dolački koji je danas osuđen na 6 godina zatvora zbog krađe zlata i novca iz središta Zagrebačke policije nije u bijegu.

Podsjetimo, zbog krađe iz policijskog sefa sa svojih su dužnosti odstupili tadašnji ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika. Dolački je uhićen i smijenjen krajem travnja 2016. a 10. lipnja te godine je izašao iz istražnog zatvora nakon što je Uskok ispitao 30-ak svjedoka.

VEZANA VIJEST

Željko Dolački nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora. Uz to, objavila je sutkinja Maja Štampar Stipić, oduzet će mu se 3.3 milijuna kuna.

Kako je osuđen na zatvorsku kaznu višu od od pet godina zatvora, odredili su mu pritvor.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Slobodan Šašić kazao je da su zadovoljni izrečenom kaznom, ali, kako je naveo, s obzirom na značaj kaznenog djela, onog tko ga je počinio i način na koji je počinjen, očekivao je nešto višu kaznu.

Šašić je najavio da će se na kaznu najvjerojatnije žaliti.

Privođenje Dolačkog u pritvor je, pojasnio je Šašić, u nadležnosti suda i policije.

Ne vjeruje da je Dolački u bijegu: “Ne mislim da je on u bijegu, jer je vrlo neugodno u sudnici dobivati lisice na ruke.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.