Nasukao se katamaran na Žirju, na brodu bila 4 putnika

Vijesti 06. velj 201910:26 > 10:38
Screenshot

Katamaran "Komiža" koji prometuje na liniji Žirje-Kaprije-Šibenik nasukao se rano ujutro na otoku Žirju, u uvali Muna, prilikom isplovljavanja, a sve je prošlo bez ozlijeđenih, potvrdili su iz Lučke kapetanije Šibenik.

“Katamaran se nasukao u uvali Muna na otoku Žirju u 6.15. Na brodu su bila četiri putnika, a prema izjavi zapovjednika broda, sve je prošlo bez ozlijeđenih“ kazao je lučki kapetan Robert Baljkas.

Šteta će se utvrditi kada brod bude izvučen na kopno, a u Lučkoj kapetaniji kažu kako na brodu vjerojatno postoje oštećenja propelera i dijela pramca.

Da je brod je odsukan u 8.15 potvrdili su i u šibenskoj policiji, a u splitskoj tvrtki “Catamaran line” koja održava pomorsku liniju na relaciji Žirje-Kaprije-Šibenik kazali su kako je pomorskoj nesreći ‘kumovao’ jak vjetar.

“To se dogodilo kada je brod izlazio s mula na Žirju. Puhala je jaka tramontana i kapetan se nije mogao ispraviti na 90 stupnjeva. Kako je uvala uska, ide ‘na piriju’, kapetan je odmah isključio komande da se ne bi vrtio. Brod se potom naslonio na kopno, ali sve je prošlo u redu. Nema prodora mora i, što je najbitnije, nema ozlijeđenih”, kazao je za ŠibenikINIgor Lučić iz tvrtke “Catamaran Line” u čijem je vlasništvu katamaran Komiža.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.