"Strašno je kad se čovjek mora sramiti zbog zlih postupaka drugih"

Vijesti 11. velj 201911:09 > 11:14
N1

Bivša premijerka Jadranka Kosor u N1 Studiju uživo komentirala je aktualna politička događanja.

Kosor je komentirala subotnji incindent u Splitu kada su na Rivi napadnuti vaterpolisti Crvene Zvezde.

VEZANA VIJEST

“Nažalost, slike koje su otišle iz Splita, sigurna sam, mnoge su, odnosno većinu u Hrvatskoj, zgrozile. Strašno je kad se čovjek mora sramiti zbog neprihvatljivih i zlih postupaka drugih. Kao da se nismo odmaknuli od rata, kao da stojimo ukopani. Ovakvi ekcesi pokazuju da nismo napredovali u izgradnji tolerantnog društva”, komentira Kosor.

Ocjenjuje da državni vrh nije na vrijeme osudio napad na srpske igrače.

“Gospođa predsjednica se oglasila tek oko 10 sati navečer i to osudom na Twitteru. Mislim da je trebala poslati priopćenje. Mislim da se u takvim situacijama nije dovoljno oglasiti na Twitteru, to možemo mi koji nismo na funkcijama”, kaže Kosor.

Ističe da je incindent iz Splita poražavajući za cijelu zemlju.

#related-news_0

“Tom slikom šalje se poruka da sljedbenici Slobodana Miloševića i velikosrpske politike, i potrčkala Vojislava Šešelja, imaju prostora kako bi kritizirali Hrvatsku, to je za mene najbolnije”, kaže Kosor.

Zaključuje da prošlogodišnji dolazak Aleksandra Vučića u Zagreb, na kojem je inzistirala Grabar Kitarović, a kojem se protivila Vlada, nije imao nikakvog efekta te da je “doprinijeo unazađivanju odnosa” između dvije zemlje.

“Vučić nas je ponizio donošenjem dokumenata koji nisu dokumenti i negiranjem govora u Glini, a sve uz pljesak i osmijeh Grabar Kitarović”, kaže Kosor.

Ocjenjuje kako taj susret nije donio nikakve rezultate.

“Rezultat je ništa, usudila bih se reći i manje od toga jer se nije dogodila razmjena dokumentacije oko nestalih osoba. Na gospodarskom području ne mogu se sjetiti niti jednog pomaka. Sad čujem da će doći srpska ministrica, ali to je isto tako, pretpostavljam, jedan protokolarni susret”, kaže Kosor.

“Bojim se da je naša politika unaprjeđivanja odnosa i podupiranja europskog puta prema susjedima zastala”, ocjenjuje Kosor.

Uskoro video…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.