Vesna Pusić smjenjuje ministricu kulture Zlatar Violić?

Vijesti 22. ožu 201520:28 > 20:30
N1

Andrea Zlatar Violić bit će deveti član Vlade koju će je napustiti. HNS, čiji je član, predložit će njezinu smjenu nakon afere koja je otkrila Državna revizija.

‘To je sad izgleda pitanje dana. Predsjednica Pusić ju je već i prije htjela maknuti nezadovoljna njezinim radom’, rekao je za 24sata izvor iz HNS-a.

VEZANA VIJEST

Drugi visokopozicionirani član stranke je potvrdio da je smjena ministrice ‘vrlo izvjesna’.

Podsjetimo, u nalazu državne revizije stoji da je u Ministarstvu kulture tijekom 2013. sa službene kartice podizana gotovina, što nije evidentirano u okviru blagajničkog poslovanja, nego na računu ostalih nespomenutih rashoda, bez specifikacije troškova.

”Opisani način korištenja poslovnih kreditnih kartica utvrđen je i obavljenom revizijom za 2012. Dio podignute gotovine je tijekom 2013. vraćen u državni proračun obustavama iz plaće, a dio gotovine koji nije vraćen koncem 2013. je ostao evidentiran na računu ostalih nespomenutih rashoda poslovanja”, stoji u nalazu revizije, ali se ne navodi ime osobe koja je koristila karticu.

Navodi se kako su krajem 2013. evidentirana potraživanja od zaposlenih u iznosu od 152.024 kune, koja se najvećim dijelom odnose na isplaćene predujmove za službena putovanja u zemlji i inozemstvu, te kako je utvrđeno da u pojedinim slučajevima do kraja godine ‘nisu vraćeni više isplaćeni predujmovi u odnosu na obračunate troškove službenog putovanja’.