NN zaposlile HDZ-ovce jer su najbolji, načelnik koji je dobio posao premišlja se

Vijesti 06. ožu 201912:34 > 16:50
Sanjin Strukic/PIXSELL

Najmanje četvero HDZ-ovaca prošla su na natječaju u Narodnim novinama, pišu 24 sata. Pitali smo Narodne novine kakve su kvalifikacije tih ljudi.

Najmanje je četvero HDZ-ovaca prošlo na natječaju Narodnih novina i svi su iz Krapinsko-zagorske županije.

“Stranačka pripadnost nije bila kriterij po kojem su birani kandidati na natječajima za zapošljavanje”, rekli su za N1 iz Narodnih novina.

Na pitanje – je li bilo političkih utjecaja na Narodne novine da se baš članovi HDZ-a zaposle, kratko nam odgovaraju: “Nije bilo nikakvih političkih utjecaja”.

Pitali smo ih i koje su kvalifikacije četvorice HDZ-ovaca za funkcije na koje su odabrani?

“Svi izabrani kandidati su u stručnom smislu prepoznati kao najbolji među onima koji su se prijavili za svaki pojedini natječaj”, odgovorili su. 

N1

S jednim od zaposlenih, Damirom Beloševićem, HDZ-ovim načelnikom zagorske općine Đurmanec razgovarao je i naš reporter Elvir Mešanović. Nije htio komentirati činjenicu da je od 200 prijavljenih njih četvero iz HDZ-a dobilo posao, a od toga troje iz Krapinsko-zagorske županije.

Kaže da za svaki natječaj postoji procedura, te da je s njegove strane “sve učinjeno sukladno zakonskoj regulativi.”

Ne vjeruje da je Žarko Tušek, saborski zastupnik i predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a, urgirao za njega. Tvrdi da trenutačno ima veća primanja nego što bi ih imao u Narodnim novinama.

Kaže da može u isto vrijeme biti i načelnik i raditi u Narodnim novinama. Općina će njegovim zaposlenjem uštedjeti jer neće više primati plaću od općine. Iako je primljen nije još odlučio hoće li prihvatiti posao, ali ustraje u tvrdnji da sigurno nije u sukobu interesa.

N1

Žarko Tušek ustvrdio je pak da kao saborski zastupnik nema nikakvih formalnih, tehničkih ili bilo kakvih ostalih mogućnosti utjecati na zapošljavanje u bilo kojem trgovačkom društvu u vlasništvu Republike Hrvatske.

“Želim vjerovati da su natječaj proveli u skladu sa zakonom i transparentno”

Kaže kako se informirao i da plaće nisu ni blizu iznosa koji je objavljen u novinama. “Ne bih želio vjerovati da bi nekome smetalo da netko iz Hrvatskog Zagorja dođe na radno mjesto u Zagrebu. Mislim da su Zagorci vrijedni ljudi i mislim da svakako mogu pomoći.”

Ističe da mnoge državne firme imaju na tisuće zaposlenih i da “nitko za aplikaciju za radno mjesto nigdje ne treba reći da je član bilo koje stranke.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.