Frane Lučić bio na sastanku s Jelenićem zbog postizanja nagodbe

Vijesti 08. ožu 201909:02 > 10:29
Ilustracija

Državno odvjetništvo spremno je ponuditi nagodbu Frani Lučiću, vatrogascu koji je jedini preživio kornatsku tragediju. Frane Lučić u petak je bio u DORH-u na sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem došao u pratnji svog odvjetnika Šime Savića, javlja naša reporterka Vanja Kranic.

Prilikom dolaska na sastanakm, kao ni po njegovu okončanju, nisu davali izjave.

Podsjetimo, u DORHU je 4. ožujka održan sastanak na istu temu. Tom su sastanku prisustvovali predstavnici DVD Tisno, zamjenik načelnika Tisnog i predstavnik Grada Šibenika.

Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno kazao je nakon toga sastanka: “Ako ne dođe do rješenja, ako se pokaže da ova agonija nema kraja, idemo u novi prosvjed”.

Ilustracija

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan – dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram