Kujundžić o odluci HLK-a: "Namjeravaju me procesuirati za verbalni delikt"

Vijesti 14. ožu 201916:36 > 16:42
Robert Anic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je odluku Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatske liječničke komore koje je protiv njega pokreće disciplinski postupak.

VEZANA VIJEST

„Kao ministar zdravstva imao sam zakonsku i moralnu obvezu prijaviti Hrvatskoj liječničkoj komori dr. Božu Petrova, dr. Ines Strenju Linić i dr. Željka Jovanovića jer su komentirali tragični smrtni slučaj, iz dnevno-političkih razloga koristeći smrt mladog čovjeka u Zaprešiću, ne čekajući nalaz o uzroku smrti, unoseći nemir, nesigurnost i strah među hrvatske građane i turiste, pri čemu su blatili sve hrvatske liječnike i djelatnike hitne medicinske pomoći, te nepotrebno i štetno širili nepovjerenje u hrvatski zdravstveni sustav.

Neugodno sam zatečen činjenicom da je Hrvatska liječnička komora različito procijenila ista djela, procesuirajući dalje dr. Petrova, a oslobađajući od odgovornosti dr. Jovanovića i dr. Strenju Linić. S druge strane, mene namjeravaju procesuirati za verbalni delikt, jer sam političkim jezikom odgovorio na politikantstvo navedenih liječnika.

Vjerujem da će nejasni i nedosljedni kriteriji Hrvatske liječničke komore zasigurno potaknuti raspravu među hrvatskim liječnicima i u široj javnosti”, priopćio je Kujundžić.

Podsjetimo, Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatske liječničke komore (HLK) priopćilo je u četvrtak da je opravdan zahtjev Željka Jovanovića za pokretanjem disciplinskog postupka protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića, kao i zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka koji je Ministarstvo zdravstva podnijelo protiv Bože Petrova, oba slučaja vezana su uz izjave povodom smrti mladića Matea Ružića iz Zaprešića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram