Tko će odlučiti o tome hoće li Bandić dobiti počasni doktorat?

Vijesti 19. ožu 201910:41 > 10:45
Igor Soban/PIXSELL

Muzička akademija predložila je Sveučilištu da zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat, a predložili su i povjerenstvo koje bi o tome trebalo odlučiti.

O tome hoće li zagrebački gradonačelnik postati počasni doktor Sveučilišta u Zagrebu trebali bi odlučivati redoviti profesor Ekonomskoga fakulteta, prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Tonći Lazibat, redoviti profesor na Akademiji dramske umjetnosti prof. dr. sc. Enes Midžić, profesor na Kineziološkom fakultetu prof. dr. sc. Damir Knjaz, redoviti profesor Medicinskoga fakulteta, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Miloš Judaš i profesorica na Fakultetu političkih znanosti prof. dr. sc. Lidija Kos Stanišić.

VEZANA VIJEST

U obrazloženju Muzičke akademije stoji kako je gradonačelnik Bandić omogućio realizaciju brojnih projekata tijekom svojih mandata na čelu glavnog grada. Očekivano, podsjetili su to kako je Muzička akademija nakon godina neimanja vlastitog prostora, gradonačelnikovom odlukom dobila na upravljanje bivšu zgradu Ferimporta u središtu grada. Smatraju i kako je Bandić omogućio brojne druge projekte poput rekonstrukcije Francuskog paviljona SC-a, gradnje paviljona za smještaj studenata, kao i stipendiranje studenata i brojni drugi programi, a spominju se i projekti na kojima su Grad Zagreb i Sveučilište surađivali.


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram