Sastanak štrajkaškog odbora i Uprave Uljanika prošao bez rezultata

Vijesti 24. ožu 201915:56 > 16:01
N1

U Uljaniku su se sastali predstavnici štrajkaškog odbora i Uprave.

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovec kazao je da je radnike zanimalo je li se dogodilo nešto novo nakon štrajka koji traje već tri dana, piše HRT.

“Željeli smo čuti je li došlo do nekog kontakta između Ministarstva gospodarstva i Uprave, odnosno premijera i Uprave. Nažalost, nemamo nikakvih novosti pa smo i dalje u štrajku. Ulaz imaju samo uljanikovci i eventualno službe kooperanata koje su nužne zbog potrebe zaštite”, rekao je.

“Na nastavku daljnje gradnje jaružala i polarnog kruzera inzistirala je ne samo Uprava već i predstavnici vlasnika. No, ostali smo pri prvoj odluci te dalje ostajemo pri tome, dodao je Cerovec i naglašava da će se štrajkaški odbor i dalje sastajati svaki dan i donositi odluke prema onome što se bude događalo, ali za sada nema nikakvih novih informacija da bi drugačije postupili”.

“Lijepo je čuti da se premijer brine za kooperaciju brodovlasnika, nego što se brine za radnike koji sedam mjeseci nisu dobili plaću”, kazao je i podsjetio da je u štrajku oko 1.600 radnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram