"Zlatar je morala otići kad je izglasan proračun za kulturu"

Vijesti 24. ožu 201519:20 > 19:22
Ilustracija

Gošća Dnevnika N1 bila je redateljica Snježana Banović, koja je komentirala slučaj ministrice Andreje Zlatar Violić.

Smjena ministrice Zlatar Violić sve je izvjesnija, danas je potvrdio i ministar Ivan Vrdoljak. Je li ministrica Zlatar odmah nakon objave nalaza državne revizije trebala podnijeti ostavku?

“Jest, kada se pojave ovakve sumnje ostavka se daje iz odgovorne i kolektivne odgovornosti”

Njene kolege su u čudu. Vi ste dobro poznavali ministricu Zlatar Violić. Što se s njim dogodilo?

“Ona je bila jedan od najboljih odabira ove Vlade, iskusna je i u teoriji i kao društveni aktivist. Ona je mnogo toga dobrog napravila i mislim da je u pitanju sudar sa stranačkom politikom. Ona se prevarila i dopustila loše ekipiranje u Ministarstvu, i sama je dovela neke krive ljude. Trebala je dati ostavku kada je dospustila da prođe sramotan proračun za kulturu od pola posto”

Jučer smo mogli pročitati kako je ministrica zapravo žrtveni jarac za druge grešnike iz Milanovićeve vlade ?

“Zašto baš sada? Taj nalaz je vani već nekoliko mjeseci. Očito je netko odlučio da je sada trenutak. Žene puno brže odlete, to je slučaj i u ovoj Vladi. Došao je politički i stranački trenutak i žao mi je da je na ovaj način trebala završiti karijeru”

Već spomenuti Vrdoljak nas uvjerava da imaju adekvatnu zamjenu. Može li ta osoba biti netko od njezinih najbližih suradnika, jer sumnjamo da nisu bili upoznati s ministričinim nepodoštinama?

“Logično je da to preuzme zamjenik, a ne netko izvana. Nemam iskustva sa Šipušem, ali mislim da je on odličan izbor”