HZZO umirovljeniku poslao uplatnicu s dugom od četiri lipe

Vijesti 25. ožu 201507:04 > 07:06
N1/Screenshot

Zadarski umirovljenici Josip i Milica Vukić ostali su iznenađeni kada im je na kućnu adresu stigla uplatnica HZZO-a a četiri lipe. Kako stoji u dopisu, taj su dug otkrili u svojoj evidenciji od 27. veljače.

“Prvo smo mislili da je u pitanju četiri kune, mada nam ni to nije bilo jasno jer suprug Josip već godinama svoje dopunsko zdravstveno osiguranje plaća preko trajnog naloga, što znači da mu se taj iznos skida direktno s mirovine. A onda, kad sam stavila oćale, vidili smo da nisu u pitanju kune nego lipe”, kazala je Milica Vukić za Zadarski.hr i upitala se koliko ih je koštalo otisnuti uplatnicu i poslati je poštom.

Dodala je da nikada nisu nikome ostali dužni tako da neće ni njima. Kada je otišla u zadarski ured HZZO-a rekli su joj da zanemari dug.

“Neću ja ništa zanemariti! Zamislite, ja to zanemarim, a onda za deset godina dobijem ovrhu na taj dug s kamatama. Ne može to tako”, ljutita je Milica koja je dug otišla uplatiti u banku. Kada je službenica uplatnicu primila se za glavu i rekla joj da nema hrabrosti uzeti joj osam kuna provizije.