Boris Cerovac uoči odluke o stečaju Uljanika: Očekujemo bolji život

Vijesti 29. ožu 201908:57 > 09:06
N1

Uoči ročišta na Trgovačkom sudu u Pazinu na kojem se treba odlučiti hoće li Uljanik brodogradilište u stečaj sindikalist Boris Cerovac za N1 je izjavio kako se nada da se danas neće otvoriti stečajni postupak. Kaže da bi to značilo kraj brodogradnje u Hrvatskoj.

“Očekujemo bolji život, da li ćemo ga ovdje dobiti ne znam,ali agonija traje predugo, hoće se odgovornost s Vlade prebaciti na sindikate da mi budemo ti koji će odvesti poduzeće u stečaj. Ne želimo to, želimo budućnost i da Uljanik nastavi raditi”, rekao je za N1 sindikalist Uljanika Boris Cerovac ispred Trgovačkog suda u Pazinu.

Očekuje da danas ne bude odluka o stečaju. “Kada bi Uljanik brodogradilište otišlo u stečaj jasno je da bi sva Uljanikova društva otišla u stečaj, a ond je to kraj brodogradnje u Hrvatskoj”, smatra Cerovac.

VEZANE VIJESTI

Komentirajući odluku Vlade da ne podrži restrukturiranje kaže kako je pitanje o kojem se poduzeću radi, u kojoj županiji, a i ne sumnja da je riječ o isključivo političkim odlukama. “Puno puta ekonomska isplativost nije bitna nego je jednostavno želi li politika nekoga spasiti ili ne želi”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.