"Trivijalizira se moj državnički rad, događa mi se gotovo nepodnošljiv seksizam"

Vijesti 29. ožu 201912:47 > 12:51
YURI KADOBNOV / POOL / AFP

U intervjuu koji je dala Novom listu predsjednica države osvrnula se na kritike da je estradizirala funkciju koju obnaša.

Kolinda Grabar Kitarović smatra da joj je dužnost predstavljati zemlju u državi i inozemstvu, pa i u sportu, kad je to moguće, te je stava da je njezina podrška hrvatskim sportašima dobro primljena diljem svijeta, prenosi tportal.

“Kada govorite o estradizaciji, i ja bih voljela da dio medija prestane trivijalizirati konkretan državnički rad kroz prizmu odijevanja, frizure, dijeta i sličnih nevažnih tema koje ne namećem ja”, kazala je predsjednica Novom listu. Smatra da je to što se događa ‘gotovo nepodnošljiv seksizam’ jer bez obzira na to kako izgledala i koliko kila imala, njezin izgled je glavna tema ‘te se u potpunosti minorizira i ignorira sadržaj te rezultati onoga što je odradila’. Ne sjeća se da je ijedan njezin prethodnik dobio toliki medijski prostor zbog novog odijela, cipela i slično.

Govoreći o odnosu s Vladom i premijerom Andrejom Plenkovićem, u kojem je bilo uspona i padova, a danas se primijeti zaokret te njezino vraćanje u okrilje HDZ-a, predsjednica kaže da je uvijek bila i ostala dosljedna.

“Ne moramo se uvijek slagati u svemu, i to je prirodno. Međutim, u strateškim pitanjima moramo imati konsenzus, pa i sa Saborom, uključujući oporbu, jer je riječ o smjeru kojim ide država”, kazala je predsjednica, dodavši da joj je dužnost govoriti o problemima koji postoje u Hrvatskoj, a većina njih rezultat je višegodišnje nebrige, korupcije, naslijeđenog stanja te vanjskih utjecaja i svjetske krize. Istaknula je da je njezin posao upozoravati, no i da ne želi sukobe, za koje drži da su neplodonosni, a nije ni takva osoba. Pružila je ruku svakoj vladi na suradnju, a to su neki prihvatili, dok drugi nisu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.