Miroslav Tuđman: Sumnjam da pater Tolj ima ovlasti da govori u ime Vlade

Vijesti 09. tra 201911:28 > 11:38
N1

Član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, HDZ-ov zastupnik Miroslav Tuđman komentirao je najnoviju špijunsku aferu o navodnom hrvatskom špijuniranju Slovenije za vrijeme arbitraže.

“Očigledno se radi o naknadnoj pameti, ta arbitraža je bila prije niz godina tako da je to mimo svake logike da bi se o tome danas moglo raspravljati. Slovenci nisu nikad uspjeli demantirati da su kompromitirali proces arbitraže”, rekao je Tuđman.

Na pitanje je li slučajno da se poklapaju optužbe iz Slovenije i BiH na račun djelovanja SOA-e, Tuđman je poručio: ” Priča s BiH je pala u vodu na sudskoj razini u Bosni i Hercegovini, pokazala se neutemeljenom, ovo će vjerojatno isto tako završiti, sumnjam da će doći na sudsku razinu”. 

VEZANE VIJESTI

Kaže da ne vjeruje u postojanje koordinacije slovenskih i bosanskohercegovačkih državnih institucija u napadima na SOA-u.

“…Može se raditi na razini igara o plasiranjima lažnih informacija… Danas se govori o fake news, lažnim vijestima. Ako bi tome bilo tako, onda bi trebalo tražiti zajednički nazivnik onih nevladinih organizacija i grupacija koje se financiraju iz istih izvora pa bi se došlo do odgovora”.

Zašto bi Vlada odrađivala posao preko medija?

Komentirao je i navodnu snimku glavnog čovjeka Styrije u Hrvatskoj patera Ivana Tolja koju su jučer objavili 24ur, koji na njoj, pozivajući se na Vladu RH, pokušava zaustaviti priču o navodnom hrvatskom špijuniranju.

“Sumnjam da pater Tolj ima ovlasti da u govori u ime Vlade, to ne bi bilo objašnjivo ni po kojoj osnovi. Zašto bi Vlada odrađivala posao preko medija? Vi možete bolje znati, kako jedan medij može zaustaviti sve ostale. To je naprosto neutemeljeno”, rekao je Tuđman.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.