Kaznena prijava muškarcu koji je prijetio plinskom bocom i nožem policajcima

Vijesti 13. tra 201922:11 > 22:25
Miranda Cikotic/PIXSELL

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Kaštel Lukšića koji je sinoć prvo nožem prijetio policajcima, pa zaprijetio da će raznijeti plinsku bocu, te se zatvorio u stan s 21-godišnjim sinom i maloljetnom kćeri.

Iz PU Splitsko-dalmatinske izvijestiili su da je protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, prisile prema službenoj osobi, prijetnje i povrede djetetovih prava. Tijekom večeri će biti doveden pritvorskom nadzorniku. 

Podsjetimo, policijski službenici sinoć su zaprimili prijavu obiteljskog nasilja na području Kaštela, nakon čega su otišli na mjesto događaja, gdje su zatekli 53-godišnjaka, koji je tom prilikom krenuo prema njima držeći u ruci nož, te im prijetio smrću.

“U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana obitelji, odbijajući daljnje kontakte s policijskim službenicima.

VEZANE VIJESTI

Policija je evakuirala zgradu i pokušala pregovarati nekoliko sati. Uspostavili su kontakt s njegovim 21-godišnjim sinom koji je također bio u stanu, ali ni on nije bio raspoložen za pregovore i vrijeđao je policiju.

Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su oko 4 sata ujutro nasilno ušli u stan, uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad 53-godišnjakom i njegovim sinom, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Maloljetna kći je zbrinuta.

24 sata neslužbeno doznaje kako su otac i sin i u policijskoj postaji nastavili vrijeđati i prijetiti policajcima, a obojica su i odbili alkotest.

Susjedi kažu kako je riječ o umirovljenom branitelju koji je neko vrijeme bio i u zarobljeništvu, te kako očito im psihičkih problema. Kažu kako ovo nije prvi put da je napravio incident u zgradi, te da su već navikli da ga policija dolazi smirivati. Priželjkuju da ode na liječenje jer, kažu, ovo traje već 20 godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.