Odbačena Daruvarčeva prijava protiv mladića s kojim se potukao

Vijesti 18. tra 201912:27 > 12:28
Dino Stanin/PIXSELL

Desetak dana od povlačenja prijave 24-godišnjaka i puštanja Darka Kovačevića "Daruvarca" iz istražnog zatvora, Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je i Kovačevićeve prijave protiv mladog Zadranina.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zadru zaprimilo je 8. travnja 2019. posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave oštećenika protiv 24-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela lažnog prijavljivanja iz čl. 304. KZ-a i kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 118. u svezi čl. 34. KZ-a. (18. 4. 2019.).  Nakon provedenih izvida, a s obzirom na sve utvrđene činjenice tijekom kriminalističkog istraživanja, ovo je državno odvjetništvo 16. travnja 2019. donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave temeljem čl. 206. st. 1. toč. 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku”, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru. 

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, 24-godišnjak je u subotu, 30. ožujka, nepravomoćno osuđenog nasilnika prijavio za prijetnju na terasi ugostiteljskog objekta na Obali kneza Domagoja. Kao uzrok sukoba naveo je sadržaj komentara na Facebooku koje mu je zamjerio 32-godišnjak, u javnosti poznat po prijetnji i nanošenju teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki. Kovačević je uzvratio protuprijavom za prijetnju, lažno prijavljivanje kaznenog djela i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram