Dejan Jović: Očekujemo da i Hrvati glasaju za nas

Vijesti 30. tra 201908:10 > 08:17
N1

Profesor na Fakultetu političkih znanosti Dejan Jović i drugi na listi SDSS-a za Europski parlament kazao je kako očekuje da za njihovu listu glasaju i Hrvati.

“Na mnogim izborima dosad mnogi Srbi i drugi “manjinci” glasali su za kandidate koji su Hrvati, bez ikakvog problema. Očekujemo da bude i obrnutno: da mnogi Hrvati 26. 5. glasaju za nas. Da srušimo nevidljivu a snažnu mentalnu prepreku koja onemogućuje integraciju i ravnopravnost”, napisao je Jović na Twitteru.

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, nositelj liste je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, drugi je nestranački kandidat i profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović, dok je treća potpredsjednica stranke i saborska zastupnica Dragana Jeckov.

Na listu su i Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Oluić-Voloder, Nikola Ivanović, Tatjana Vukobratović-Spasojević, Aleksandra Ratković i Srđan Jeremić.

“Postignemo li cilj, mi ćemo u Europi biti jedan od glasova koji će promovirati jednu od najvećih demokratskih tekovina zapadnih liberalnih demokracija – da se demokratičnost nekoga društva mjeri po tome kako se odnosi prema manjinama. Bilo prema etničkoj, vjerskoj, jezičnoj, rodnoj ili bilo kojoj manjini”, rekao je Pupovac.

Istraživanje N1 Dataroom

Prema anketnom istraživanju kojeg je od 22. do 27. travnja na 1.200 ispitanika ekskluzivno za N1 Televiziju provela tvrtka Oraclum na čelu s dr. sc. Vukom Vukovićem sa Sveučilišta u Oxfordu najviše razloga za zadovoljstvo ima HDZ.

Raspoloženje birača u ovom trenutku pokazuje da bi HDZ osvojio čak šest mandata u Europskom parlamentu. SDP bi osvojio tri mandata, dok bi Živi zid, Most i Amsterdamska koalicija osvojili po jedan.

Detaljnije o prvim rezultatima čitajte NA OVOM LINKU.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.