Juričan: Kinu Europa treba vratiti ime Balkan, ono najviše odgovara ovom gradu

Vijesti 30. tra 201916:45 > 16:46
N1

Redatelj Dario Juričan u prostoru Kina Europa želi otvoriti Muzej korupcije. O svom kulturnom projektu govorio je u Newsroomu N1 televizije.

 Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića je kaže pozvao na otvaranje muzeja koje je planirano za srijedu, i to više puta. 

“On se voli doći slikati pa se nadam da će doći. Bilo bi malo čudno da dijeli grah radnicima čovjek koji ima četiri stana od kojih je samo jedan u imovinskoj kartici”, kaže Juričan. 

Što se tiče renovacije Kina Europa koju najavljuju iz Grada Zagreba, Juričan smatra kako ona neće krenuti još minimalno šest mjeseci. 

“Kino će biti zatvoreno dvije godine. Postoji zakon koji kaže da kulturno dobro mora biti dostupno javnosti”, kaže Juričan. 

Govoreći o Muzeju korupcije rekao je kako “propagira da korupcija mora biti nešto svakidašnje i dostupno svima”. 

“Kandidata ne nedostaje. Jedno krilo moglo bi se zvati Agrokor, jedno Milan Bandić. Očekujem da svi budu donatori i gosti na radionicama koje bi se zvale ‘Uspjeti je lako, pitaj me kako'”, kaže Juričan i dodaje kako ni ime Kino Europa više nema pretjeranog smisla.

N1

“Treba mu vratiti ime Balkan jer to najviše korespondira ovom grau. Šank ću rado predati onom kumu za kojeg gradonačelnik kaže da mu ga treba predati”, kaže. 

“Bandić kaže da mu je bog rekao da spasi ovaj grad. Isti taj bog je došao i meni i rekao mi da snimim sve što Milan radi”, kaže. 

Uskoro pogledajte snimku cijelog razgovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.