"Oni koji nude visoku kvalitetu smještaja, već sad su dobro popunjeni"

Vijesti 02. svi 201912:46 > 13:07
N1

Ministar Gari Cappelli gostovao je u emisiji Studio uživo N1 televizije gdje je, među ostalim, govorio o najnovijem paketu turističkih zakona.

Ministar Gari Cappelli komentirao je novi paket turističkih zakona koji su danas bili na Vladi i koji će se idući tjedan naći u Saboru.

“To je sad to. Usvojili smo amandmane. Idući tjedan naći će se u Saboru. Dali smo si jedan razuman rok od 6 mjeseci,” izjavio je ministar napominjući kako je to povijesni paket zakona na koji se čekalo više od 20 godina.

VEZANA VIJEST

“Vrlo je važno reći da se mi decentraliziramo i da ćemo dati sve od sebe. Mi ćemo odrediti minimum i maksimum turističkih taksi, a na županijama je da donese odluke kolike će one biti”, kazao je ministar koji je ustvrdio kako će tim paketom zakona Hrvatska turistička zajednica postati visoko kvalitetna agencija koja će sveukupno reklamirati sve aspekte Hrvatske.

Naveo je primjere kako će se turističke zajednice udruživati prilikom promocije istog proizvoda jer “nema smisla da se odvojeno promovira isti proizvod”.

Ministar je kazao kako postoji 300 turističkih zajednica. “Neke će se udruživati, nego će se interesno vezati na razini općina i županija”, izjavio je Cappeli.

Govoreći o poboljšanju uvjeta boravka turista, odnosno rekategorizaciji, Cappelli kaže: “Svi će imati mogućnost da iznajmljuju apartmane, i oni koji se ne odluče za rekategorizaciju, ali skinut će im se zvjezdice. Hoće li turisti ići u takve objekte, to je na njima.

Svi koji idu u rekategorizaciju povećanjem broja zvjezdica dat će do znanja turistima da nude nešto bolje, a time raste i cijena smještaja… Svi hoteli, objekti od 4 ili 5 zvjezdica jako dobro su popunjeni. To je signal da će biti popunjeni oni koji imaju kvalitetu”.

Uskoro video…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram