Oglasio se Šipuš: Spreman sam preuzeti Ministarstvo kulture

Vijesti 03. tra 201507:25 > 07:30
CROPIX

Tjedan dana nakon ostavke ministrice kulture Andree Zlatar Violić u medijima se konačno oglasio i njen zamjenik Berislav Šipuš, koji trenutno obavlja funkciju ministra.

U razgovoru za Večernji list Šipuš je odbacio spekulacije da i na njemu leži dio odgovornosti za nepravilnosti u ministarstvu kulture, te izrazio nadu da će ga Vlada izabrati i službeno za nasljednika bivše ministrice. 

Govoreći o spekulacijama da je i on sam imao ‘prste u pekmezu’ kada se radi o nepravilnostima u ministarstvu kulture koje je otkirla Državna revizija, Šipuš je kazao da je u njegovom slučaju sve detaljno obrazloženo i opravdano.

‘U trenutku ovog pregleda revizije, 152.000 kuna bilo je isplaćeno za ministričina te putovanja različitih djelatnika Ministarstva, no u trenutku pregleda nisu bili pravdani i zaključeni. To se dogodilo zbog nemara, zaboravljivosti, ali nikako zbog namjere zaposlenika. Netočno je, i to je monstruozna optužba, da su isplaćivane akontacije za nepostojeća putovanja. Kad je riječ o 49.000 kuna koje je Andrea Zlatar podigla sa službene kartice, dio tih troškova bio je skidan u ratama s ministričine plaće, a za dio je imala službeni razlog. U trenutku dolaska revizije izdaci s njezine kartice bili su podmireni. Dakle, nije oštetila proračun’, kazao je Šipuš u razgovoru za Večernji list.

Šipuš je kazao da je spreman preuzeti funkciju ministra kulture. ‘Iskreno se nadam da će se to dogoditi. No odluka leži na premijeru i u dogovoru s Vesnom Pusić’, kazao je Šipuš.