Okusi Europe u Zagrebu: Finska napravila najbolji sendvič

Vijesti 11. svi 201915:39 > 15:42
Marko Lukunic/PIXSELL

U konkurenciji 18 zemalja Europske unije, po izboru žirija predvođenog chefom Matom Jankovićem na završnom događaju obilježavanja Dana Europe u Zagrebu Finska je napravila najbolji sendvič.

Gastronomski događaj Okusi Europe okupio je veleposlanstva 18 zemalja Europske unije – Hrvatsku, Italiju, Španjolsku, Dansku, Finsku, Švedsku, Francusku, Nizozemsku, Slovačku, Irsku, Bugarsku, Litvu, Sloveniju, Češku, Njemačku, Austriju, Rumunjsku i Mađarsku.

Najbolji sendvič prema ocjeni žirija napravila je Finska.

Hrvatski chef Mate Janković je rekao da su prije svega gledali izvornost, a u tome je Finska bila najbolja, sa sendvičem koji je sadržavao ukiseljene gljive, losos i hren.

VEZANE VIJESTI

Program na Europskom trgu započeo je izvedbom Zagrebačkih anđela koji su svoj nastup završili himnom Europske unije, Odom radosti. Nastupili su i Jure Brkljača, Marko Kutlić i Antonela Đinđić, Zsa Zsa i David Temelko.

Trodnevni program na Europskom trgu organiziran je u suradnji Predstavništva Europske komisije i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

“Važno je sjetiti se zašto smo počeli obilježavati Dan Europe, podsjetnik na Europu mira, zajedništva i prosperiteta“, obratila se okupljenima u subotu i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.