Novi udari vjetra u Zagrebu, vatrogasci noćas izlazili na 80 intervencija

Vijesti 14. svi 201906:45 > 06:48
N1

Jak vjetar koji od nedjelje navečer puše na području Zagreba tijekom cijele noći i dobrog dijela dana rušio je stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove i dijelove fasada. Gradske službe su imale preko 700 intervencija, a pet osoba je ozlijeđeno.

Nakon što se predvečer u ponedjeljak vjetar u Zagrebu smirio, u kasnim je večernjim satima ojačao a tijekom noći i ponovno počeo puhati snažnim udarima. Ipak, intenzitet je bio slabiji nego prethodne noći.

U noći na utorak, kako doznajemo u JVP Zagreb, bilo je 70-80 intervencija, uglavnom i dalje zbog srušenih stabala.

Zagrebačke ulice bile su pune odlomljenih grana. Bilo je i problema u gradskom prijevozu. Ponegdje je bilo i razbijenih semafora, hitne službe i vatrogasci interveniraju cijelog dana, a policija je upozorila građane da ne izlaze van ako ne moraju.

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od jučer imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na prometnicama. Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti. Do ranih jutarnjih sati odrađeno je 178 vatrogasnih intervencija diljem Zagreba, doznaje se od zagrebačkih vatrogasaca.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Maja Mirt
Maja Mirt
Maja Mirt
PIXSELL
N1
N1
N1
Ilustracija
Robert Anic/PIXSELL
Sandra Simunovic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL
N1/Mila Moralić
N1/Mila Moralić
N1/Goran Vejnović
N1/Goran Vejnović
N1/Goran Vejnović