Zagrebačka policija: Zbog posljedica nevremena ozlijeđene još dvije osobe

Vijesti 14. svi 201911:15 > 11:19
Ilustracija

Javna vatrogasna postaja (JVP) Zagreb u protekla dva dana obavila je više od 500 hitnih intervencija, što je rekordan broj, a svih 57 vatrogasnih društava i dalje je na terenu, doznaje se u utorak iz JVP-a iz dok su iz zagrebačke policije priopćili da su zbog posljedica nevremena ozlijeđene još dvije osobe.

Zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih u razgovoru za Hinu kazao je da su vatrogasci noćas imali oko 80 hitnih intervencija, a da je njihov ukupni broj drugog dana dosegnuo brojku od rekordnih 500.

VEZANE VIJESTI

 “Premašen je broj intervencija iz 2013. godine kada je bilo veliko nevrijeme na Sljemenu”, kazao je Jembrih dodavši da su na terenu vatrogasci iz 57 društava u Zagrebu. Među intervencija bilo je i onih u kojima su vatrogasci spašavali ljude koji su ostali zarobljeni u svojim kućama.

Jembrih je rekao i da je noćas u Novom Zagrebu na vozilo Hitne pomoći u vožnji, dok su u njemu bili vozač i medicinski tehničar, palo stablo, no veća nesreća je izbjegnuta jer je stablo prvo palo na parkirano civilno vozilo. Zato u vozilo Hitne pomoći nitko nije ozlijeđen.

Tijekom intervencije jučer je ozlijeđen vatrogasac DVD-a Šestine dok je motornom pilom uklanjao srušene grane stabala. Pritom je zadobio prijelom kosti, kazao je Jambrih. Napomenuo je da je vatrogascima najveći problem kanalizirati veliki broj dojava koje im pristižu.

“Mnogo službi javlja da treba našu pomoć. I opet trebate ostaviti neku rezervu, jer jučer smo uslijed nevremena, imali i požar na obiteljskoj kući koji smo morali gasiti”, naglasio je.

Od posljedica nevremena ozlijeđene još dvije osobe

Iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u utorak su priopćili da je u posljednja 24 sata zbog nevremena zabilježena šteta na 154 osobna vozila i jedan motocikl, više krovova i objekata, te da su lakše ozlijeđene dvije osobe.

“U Svetom Ivanu Zelini uslijed jakog vjetra reklama je pala na 55-godišnjakinju koja je tom prilikom lakše ozlijeđena, dok je u Bolničkoj cesti na području Susedgrada grana pala na 65-godišnjakinju koja je također lakše ozlijeđena”, stoji u priopćenju PUZ-a.

Policija je ranije izvijestila da su zbog urušenja i pada štandova na Trgu bana Jelačića i na Črnomercu u nedjelju ozlijeđene dvije žene, od kojih je jedna dobila teže ozlijede.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram