Predizborni plakat Mrak-Taritaš naljutio HSLS-ovca: To jednostavno nije normalno

Vijesti 14. svi 201913:40 > 13:52
N1

Mladi splitski HSLS-ovac Hrvoje Bašić reagirao je na predizborne plakate Anke Mrak-Taritaš na kojima se čelnica Glasa nalazi u društvu pankera koji nosi jaknu s likom Che Guevare.

“Na prvi pogled, simpatična i kul objava političarke koja se voli za sebe reći da je – liberal.

A onda, jedan sitan detalj s pankerove jakne upada u oko. Slika Che Guevare.

“Riješio sam problem .32 kalibrom. U desnu stranu njegova mozga… Sve njegovo pripalo je meni.”

“Ne trebam dokaz da bih ubio čovjeka. Trebam samo dokaz zašto ga ne bih trebao ubiti.”

“Trebamo eliminirati sve novine. Ne možemo imati revoluciju sa slobodnim medijima.”

Ovo su izjave upravo tog lika sa slike. Monstruma koji je svojom rukom ubio preko 200 ljudi, mučio životinje, zatvarao i bez suda u logore otjerao tisuće, ubijao svoje neistomišljenike, ljude druge boje kože, svećenike, homoseksualce… Ne znam radi li se o slučajnom propustu ili klasičnoj subliminalnoj poruci ‘Mračnog’ PR-a, ali ponovit ću ono što sam više puta ponavljao: Liberalizam treba braniti od ovakvih ‘liberala'”, poručio je Bašić.

“Ovo je ravno tome da se Hasanbegović slika s tipom koji na crnoj košulji nosi Hitlerovu sliku. Ali, ovo je ‘jednostavno normalno’? Za svakog normalnog čovjeka, a kamoli za nekoga tko sebe smatra čovjekom liberalnog svjetonazora, ovakve poruke – jednostavno NISU normalne! Točka”, napisao je Bašić na Facebooku. 

Hrvoje Bašić u HSLS se učlanio 2011., a danas je tajnik splitske organizacije stranke. Kaže kako se pridružio stranci jer ga je njihov gospodarski program “oborio s nogu”.

“Dopuštam da se u ovom slučaju radi o slučajnosti, iako osobno ne vjerujem u to jer u politici nema slučajnosti, u ovakvim kampanjama još manje”, kaže Bašić za tportal.

Priznaje da mu je Anka Mrak-Taritaš zapela za oko kao nekonvencionalna političarka. “Na političkoj sceni ona nastupa konkretno i simpatično, ima pravu mjeru kad odgovara konkurentima i dobru dozu autoironije, no ovakvi ispadi zaista nikome nisu potrebni, pogotovo onima koji se proglašavaju liberalima”, zaključuje Bašić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram