Predsjedničin prijedlog za Tuđmanovo odlikovanje HNS nazvao čistim populizmom

Vijesti 14. svi 201914:35 > 14:39
Borna Filic/PIXSELL

Inicijativa predsjednice Kolinde Grabar Kitarović vrlo je dobra ideja, poručio je premijer Andrej Plenković, komentirajući inicijativu da se uvede novo odlikovanje - Velered Franje Tuđmana. No ako se pita koalicijske partnere, nisu svi oduševljeni tom idejom.

HNS, kao jedan od glavnih koalicijskih partnera, inicijativi predsjednice odmah je rekao – ne. 

VEZANA VIJEST

“U HNS-u smatramo da su postojeća odlikovanja sasvim dovoljna, da je prijedlog predsjednice RH čisti populizam i HNS se protivi toj inicijativi. No, da pridonesemo širokoj raspravi na tu temu, predlažemo da se uvede Velered Kolinde Grabar-Kitarović, što je zapravo vjerojatno konačni populistički cilj aktualne predsjednice”, poručili su za tportal iz te stranke.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin kaže: “Nisam specijalist za odlikovanja, nemam nijedno odlikovanje. Jedno više ili manje ne pravi nikakvu razliku.”

Na sličnom tragu bila je i nezavisna zastupnica iz Bandićeva kluba Milanka Opačić, dodavši kako bi više voljela da smo je pitali o nečemu što će pomoći građanima. “Odlikovanje više ne radi neku razliku”, poručila je kratko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram