Bruna Esih: Većina ogranaka HSS-a u Velikoj Gorici prešla Neovisnima za Hrvatsku

Vijesti 15. svi 201913:47 > 13:49
Tomislav Miletic/PIXSELL

Čelnica Neovisnih za Hrvatsku, Bruna Esih, objavila je na svom Facebooku da je održan prvi predizborni skup ove stranke u Velikoj Gorici, te da je u članku pristupila većina dosadašnjeg članstva HSS-a u ovom gradu.

“Većina ogranaka HSS-a u Velikoj Gorici prešla Neovisnima za Hrvatsku!

U prepunoj gradskoj vijećnici, u Velikoj Gorici je 14. svibnja održan predizborni skup NEOVISNIH ZA HRVATSKU i Hrvatske stranke prava.

Na skupu su govorili predsjednica Bruna Esih i politički tajnik Zlatko Hasanbegović, kao i general Željko Glasnović te član predsjedništva Tomislav Jonjić, a nazočnima se u ime HSP-a obratio kutinski dogradonačelnik Damir Markuš. Atmosferu punu optimizma i radosti dodatno je obilježio prelazak većine članova Hrvatske seljačke stranke u redove NEOVISNIH ZA HRVATSKU: Od ukupno 11 ogranaka HSS-a na velikogoričkome području, pod vodstvom hrvatskog branitelja Štefana Stanešića NHR-u je pristupilo njih sedam, kao i pojedini članovi iz preostalih! Zar i to ne govori da nastupa novo vrijeme…”, napisala je Esih na Facebooku.

Neovisni za Hrvatsku stranka je koju su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović osnovali prije nešto manje od dvije godine, kada su raskinuli suradnju s HDZ-om zahvaljujući kojoj su došli u Sabor. Od suradnje s HDZ-om odustali su zbog koalicije vladajuće stranke s HNS-om. Veliki sukob s bivšim suradnicima imali su i oko Istanbulske konvencije. 

Otada funkcioniraju kao oporba HDZ-u u Saboru, a nerijetko gledamo njihove prepirke u kojima premijer ne zaboravlja novoj zvijezdi hrvatske desnice spočitnuti da je u politiku ušla upravo zahvaljujući HDZ-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.