Odvjetnik Ante Todorića: Istraga u slučaju Agrokor danas neće biti završena

Vijesti 20. svi 201911:37 > 11:39
N1

Danas je rok kad bi trebala završiti istraga u slučaju Agrokor, međutim, ključni element i temelj istrage, financijsko-knjigovodstveno vještačenje papira iz Agrokora još nije dovršeno, a bez njega je nemoguće završiti istragu.

Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, gostovao je u programu N1 i komentirao što to dalje znači za njegova klijenta, kao i za cijeli slučaj.

“Istraga danas sasvim sigurno neće biti završena. Bilo je predviđeno da istraga može trajati najdulje godinu i pol dana, odnosno bilo je predviđeno da završi s današnjim danom, ali obzirom da ključna stvar, financijsko-knjigovodstveno vještačenje, nije dovršena, neće biti dovršena niti istraga. U smislu odredbi Zakona o kaznenom postupku, ako istraga nije dovršena u predviđenom roku, za Državno odvjetništvo neće nastupiti štetne posljedice. Obrana može pisati prigovor sucu istrage na duljinu trajanja istrage, ali obzirom na složenost ovog postupka pitanje je koliko je to oportuno raditi”, rekao je Olujić, dodavši da on sa svojim zahtjevom ne želi solirati te da može pretpostaviti kakav bi bio odgovor suca istrage u slučaju podnošenja prigovora.

Upitan očekuje li dizanje optužnice protiv svoga klijenta, Olujić je rekao da to ne očekuje. “U daljnjem tijeku istrage podizanje optužnica i sve ostalo ovisit će o rezultatima vještačenja”, rekao je.

“Za nas je kao obranu otpočetka sporno to što je vještačenje povjereno stranom trgovačkom društvu. Spekulirati kakvi će biti njegovi rezultati bilo bi neozbiljno, a ne znamo ni kad će ono biti dovršeno”, rekao je Olujić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.