"Škoro je zanimljiva osoba sa slojevitim interesima, ali imamo mi još pjevača"

Vijesti 22. svi 201911:14 > 11:16
N1

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina gostovao je u emisij Studio uživo.

Na pitanje kako komentira medijske napise o mogućoj kandidaturI Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima kao kandidata SDP-a, Zlatko Komadina je izjavio: “Ne znam tko to stalno plasira. Zbog odgovornosti ja ne mogu špekulirati tko će biti kandidat. Nakon europskih moramo odrediti tko će biti kandidat.  Ja sam pobornik da SDP ponudi kandidata ljevice, ali to mora biti jak kandidat da pobijediti kandidata desnice”. 

VEZANE VIJESTI

 Komadina je komentirao i treće mjesto Miroslava Škore u anketama: “On je OK čovjek, nije on samo pjevač. Škoro je zanimljiva osoba sa slojevitim interesima. Pročitao sam negdje kako je rekao da se ne bi vratio u politiku. Imamo popularne pjevače, mogli bismo i njih kandidirati. Imamo Severinu koja je jaka ljevičarka… ako bismo govorili neozbiljno, iako su to ozbiljni ljudi. Mediji i društvene mreže čuda čine, lako je doći od ‘no name’ osobe do kandidata…”. 

“Ankete pokazuje koga stavite u ankete. Sada su stavili Škoru. Mi ćemo imati kandidata, ali nećemo da nam se kandidat nameće. Amsterdamska koalicija je imala malo čudnu izjavu da neće podržati ako ne bude određeni kandidat. Kad budemo imali kandidata, tada mogu odlučiti hoće li ga podržati. SDP će to odraditi na vrijeme. Imamo najjaču listu za europske izbore i rekao bih da se građani vraćaju. Uvjeren sam da će biti tri mandata, a neke kalkulacije govore i četiri. To je dobar znak. Pučani su doveli Europsku uniju u krizu i teško da je mogu izvesti iz krize… Ozbiljan posao čeka sve te partnere u Bruxellesu”. 

Na pitanje hoće li predsjednik SDP-a Davor Bernardić odgovarati za neuspjeh na europskim izborima, potpredsjednik SDP-a je izjavio: “Cilj je zacrtan. Neostvaranje cilja dovest će do razgovora o odgovornosti”, kazao je Komadina.

Govoreći o brodogradnji, SDP-ovac kaže: “U ponedjeljak sam se čuo s premijerom da se nastavi gradnja kanadskog broda. Rekao je da je on osobno za to i da rade na svim scenarijima. To se može provesti i kroz stečaj. Par mjeseci bi ljudi radili i imali plaću. Postoji model. Ministarstvo gospodarstva mora biti aktivno. Ako je bila namjera proglasiti stečaj, zašto to nije bilo prije devet mjeseci? Apeliram na premijera da se završi taj brod…”. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.