Bošnjaković ne misli da su 4 mandata neuspjeh: Malo nam je falilo do tog petog

Vijesti 27. svi 201911:13 > 11:24
N1

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je HDZ-ov rezultat na izborima za Europski parlament.

Ministar kaže da o rezultatima ne treba govoriti kao o neuspjehu HDZ-a.

“Postavili smo za cilj pet zastupnika. Malo nam je falilo do tog petog. Sada je na našim stranačkim tijelima da napravimo analize, da vidimo gdje je to trebalo biti bolje. Četiri zastupnika imamo, svatko od njih treba u Europskom parlamentu biti vidljiv i boriti se za interese Hrvatske”, kazao je Dražen Bošnjaković.

Ministar nije želio komentirati izjavu HDZ-ovog analitičara Roberta Kopala da je za osvojena četiri mandata, umjesto očekivanih pet, odgovorna teorija “crnog labuda”. Kopalovu tezu za N1 komentirao je ekonomist Toni Prug. “U jučerašnjem kontekstu ne vidim ništa što je bilo toliko iznenađujuće da bismo mogli govoriti o ičemu sličnom događajima koji se nazivaju ‘crnim labudom'”, kazao je Prug. 

VEZANA VIJEST

Ministar Bošnjaković se ipak osvrnuo na izborni uspjeh Mislava Kolakušića.

“Građani su cijeli niz godina nezadovoljni pravosuđem. To se vidi po svim anketama. S druge strane, mi vidimo da su brojke koje pravosuđe ostvaruje iz godine u godinu sve bolje. To su stvari koje se ne mogu dogoditi preko noći. To je procesu kojem stalno treba raditi iskorake prema boljem. Mi imamo plan i program. Jedna od temeljnih mjera za budućnost je svakako digitalizacija. Želimo smanjiti broj neriješenih predmeta, vidi se da to iz godine u godinu ide na bolje. Ali kada digitalizacija zaživi, za što mi stvaramo preduvjete, da će ti koraci biti puno vidljiviji, da će rezultati biti bolji.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram