Kolakušić: Birači su mi dali glas da bih bio premijer, a ne europarlamentarac

Vijesti 27. svi 201920:32 > 20:34
Ilustracija

Najveće iznenađenje europskih izbora, Mislav Kolakušić, u razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrio je svoje buduće planove.

“Prije ulaska u samu politiku, prije nego što su mi građani dali povjerenje, ja sam građanima dao ponudu. Ponuda glasi – Hrvatska se može promijeniti isključivo na parlamentarnim izborima, sa 76 mandata u Hrvatskom saboru. Da bi se to moglo ostvariti, to mora biti cjelokupni projekt. Taj projekt sadrži tri izbora – izbore za Europski parlament, izbore za predsjednika i parlamentarne izbore. Mi stvaramo auto. Sad imamo kotače, na predsjedničkim izborima idemo po karoseriju…”, rekao je Kolakušić.

VEZANE VIJESTI

 Upitan što konkretno misli napraviti za birače koji su mu dali glas, Kolakušić je rekao da se misli kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, jer su ga birači birali da bi bio premijer, a ne europarlamentarni zastupnik.  “Moja poruka građanima je bila više nego jasna. Svi građani koji su glasali za mene, vrlo dobro znaju za što su glasali”, rekao je.

Mislav Bago upitao ga je zašto želi biti predsjednik države.

“Zašto bilo tko želi biti predsjednik Republike? Zato što su to funkcije koje su ključne za Republiku Hrvatsku. Ako nije potrebna ta funkcija, onda ćemo je ukinuti. Zasad ju imamo. Mi ne može mijenjati Republiku Hrvatsku na način da kažemo, nas ne zanima tko nas predstavlja u Europskoj uniji, nas ne zanima tko je predsjednik Republike Hrvatske”, rekao je.

“Birači vrlo dobro znaju. Možete provesti anketu među biračima koji su glasali za mene i dobit ćete isti odgovor. Svi su dali meni glas da promijenim Republiku Hrvatsku. Hrvatska se može mijenjati isključivo na izborima. Ona se ne može mijenjati ni na koji drugi način, znači isključivo sudjelovanjem na izborima. Ako vaš prijedlog nije da ukinemo predsjedniak i da Kolinda odstupi još danas, onda ćemo ići na sljedeće predsjedničke izbore”, rekao je Kolakušić za Dnevnik Nove TV.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.