Borzan: Ako se ne ujedinimo, teško da možemo ozbiljno zaprijetiti HDZ-u

Vijesti 27. svi 201921:28 > 21:32
Jurica Galoic/PIXSELL

Biljana Borzan otkriva kako se u redove SDP-a nakon dobrih rezultata na europskim izborima vraća entuzijazam.

“Javilo mi se nekoliko stotina kolega iz stranke s različitim porukama i komentarima. Popriličan se optimizam i entuzijazam vratio među ljude, jer i oni koji su bili kritičari prema trenutnom rukovodstvu stranke to nisu radili na osobnoj razini nego jer su imali dojam da rejting SDP-a pada. Takvi su bili rezultati anketa. To ih je motiviralo da budu kritični. Rezultat pokazuje da razloga za to nema, no moramo stremiti k još boljim rezultatima”, rekla je Borzan Novoj TV.

I sama je kritizirala Davora Bernardića, poprilično otvoreno. Je li razgovarala s njim o mogućnosti da se povuku suspenzije četvorici SDP-ovaca?

“Nisam s njim o tome razgovarala, ali nadam se da je takva ideja prisutna kod njega i da je to bilo odgođeno zbog europskih izbora. Ali ako postoji takva ideja, mislim da je sada pravi trenutak da se provede je kolege koji su suspendirani su izuzetno cijenjeni i među biračima i mogu dati veliki doprinos u Predsjedništvu stranke i stranci općenito”, kaže.

SDP je ostao bez dijela glasova zbog drugih stranaka na ljevici. Što misli je li vrijeme za ujedinjenje ljevice?

“Ukoliko se to ne dogodi, teško da možemo ozbiljnije zaprijetiti HDZ-u. Iako su i oni sada u dosta lošoj situaciji. Daleko veći postotak birača se opredijelio manjim strankama na desnici nego manjim strankama na ljevici. Ne možemo si priuštiti bilo kakvo rasipanje. Nadam se da ćemo u idućem periodu dogovor tko bi mogao biti zajednički predsjednički kandidat testirati postoji li snaga među nama da zatomimo nekakve sujete i taštine i razlike u razmišljanjima”, kaže SDP-ova europarlamentarka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.