Donesena Privremena mjera: "Kino Europa nastavlja s radom"

Vijesti 31. svi 201915:26 > 15:32
Filip Kos/PIXSELL

Nakon sto je sinoć prikazana, kako se mislilo, zadnja projekcija prije vraćanja ključeva Kina Europa u ruke grada, danas poslijepodne obrat.

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu donesena je privremena mjera koja vrijedi sve do okončanja parničnog postupka na istom sudu. Rješenje o privremenoj mjeri potpisuje sudac Radovan Dobronić, poznat po donošenju presude u korist Udruge Franak.

“Nakon što smo poslali prigovore da Grad nije u pravu jer nam nije ponudio produljenje ugovora, iako smo ispunjavali sve uvjete, danas je Trgovački sud u Zagrebu donio Prviremenu mjeru kojom zabranjuje Gradu da uđe u posjed Kina Europa do okončanja postupka. U narednih nekoliko dana doznat ćemo više informacija i nadamo se da ćemo u sljedećim danima nastaviti s radom Kina. Za kraj bih upotrijebio izraz ‘neka institucije rade svoj posao’, toliko poznat u političkim krugovima Hrvatske”, rekao je za N1 Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF), umjetničke organizacije koja posljednjih deset godina uspješno upravlja tom najstarijom zagrebačkom kinodvoranom.

Uskoro opširnije…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.