Vučetić: Razmišljamo o pokretanju postupka protiv premijera zbog puta u Finsku

Vijesti 01. lip 201909:31 > 09:36
N1

"Dinamično je ovih dana u Povjerenstvu", kaže Tatijana Vučetić, članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Premijer je podnio zahtjev da se predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković izuzme iz odlučivanja o slučaju premijera Andreja Plenkovića u aferi Hotmail. 

“Ovo što je jučer premijer podnio zahtjev je njegovo legitimno pravo, ali kad se takve stvari događaju u zadnji trenutak može se smatrati da je stvar u odugovlačenju postupka i nekako mi se čini da na to sliči”, kaže Vučetić

Što se tiče sličnosti sa slučajem Martine Dalić, Vučetić kaže da je “to odluka koja je na ročištu usmeno objavljena”.

“Mi nemamo obrazloženje kojim se sutkinja rukovodila ni ne znamo što piše u odluci”, govori.

Na pitnaje tko odlučuje o izuzeću predsjednice Povjerenstva, Vučetić odgovara: “To je pitanje svih pitanja. U Zakonu stoji da o izuzeću predsjednika kolektivnog tijela odlučuje tijelo koje provodi nadzor. Mi smo i neformalno kontaktirali profesore i sturčnjake upravnog prava. Podijeljeno je mišljenje koje bi tijelo trebalo biti nadležno. Neki misle da bi to trebao biti Sabor, odnosno Odbor koji kontrolira naš rad. Neki kažu Upravni sud, neki kažu ostali članovi Povjerenstva… U svakom ćemo slučaju uputiti zahtjev Saboru, a onda je na stručnjacima da utvrde tko je nadležan za odlučivanje.”

Vučetic je na kraju rekla da Povjerenstvo intezivno razmišlja da zbog nedostavljanja tražene dokumentacije u slučaju premijerovog posjeta Finskoj, kada su se Vladinim zrakoplovom vozili na stranački skup i članovi HDZ-a, pokrenu postupak zbog narušavanja načela obnašanja dužnosti, što su učinili i za Bandića.

Uskoro pogledajte snimku cijelog razgovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.