Županijski sud u Splitu smanjio kaznu Daruvarcu s pet na četiri godine zatvora

Vijesti 06. lip 201913:12 > 13:13
N1

Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac smanjena je kazna s pet na četiri godine zatvora za premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjoj Zadranki.

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu je potvrđena odluka o krivnji Općinskog suda u Zadru, ali umanjena sankcija.

VEZANE VIJESTI

Po neslužbenim informacijama, razlog smanjenja zatvorske kazne je izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića, koji su uzeti kao olakotne okolnosti.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac tu vijest nije htio ni potvrditi niti opovrgnuti, kazao je samo da je presuda napisana i otpremljena na Općinski sud u Zadru.

“Mi nismo dobili nikakvu informaciju o smanjenju presude Darku Kovačeviću tako da to ne možemo komentirati”, rekao je Hini glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić.

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.