Oglasio se Darko Kovačević Daruvarac: "Neugodno sam iznenađen"

Vijesti 06. lip 201916:37 > 16:43
N1

Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac smanjena je kazna s pet na četiri godine zatvora za premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjoj Zadranki.

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu je potvrđena odluka o krivnji Općinskog suda u Zadru, ali umanjena sankcija.

Po neslužbenim informacijama, razlog smanjenja zatvorske kazne je izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića, koji su uzeti kao olakotne okolnosti.

”Neugodno sam iznenađen! Po svemu onome što je Općinski sud u Zadru napravio, po svim njegovim brojnim greškama i propustima, prvostupanjska presuda je trebala pasti i biti novo suđenje”, komentirao je Darko Kovačević za Zadarski.hr.

VEZANE VIJESTI

”A ja sam dobio četiri godine kao da mi je suđeno za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozljede, na što su i ukazali svi vještaci. Uvjeren sam da je ovakva odluka suda u Splitu donesena pod pritiskom nekoga s vrha, iz pravosuđa ili politike, pogotovo zbog ovih nedavnih događanja u kojima sam bio uključen protiv svoje volje, a najveća krivica je u medijima koji su stvorili atmosferu linča. Ovakve presude za slomljeni nos, nemaju smisla, manje se dobiva za ubojstvo”, rekao je Kovačević.

Dodao je da će nastaviti pravnu borbu prema Ustavnom sudu i sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.