"Promet je ove subote 2% veći nego iste subote prošle godine"

Vijesti 15. lip 201914:52 > 14:58
N1

O gužvama i kolonama na autocestama razgovarali smo s Krešimirom Vuksanom, pomoćnikom direktora naplate cestarine u HAC-u.

“Ovo je treća godina za redom da imamo poskupljenje od 10 posto od 15. lipnja do 14. rujna”, komentirao je Vuksan poskupljenje cestarina i dodao da je glavni razlog za, sad već tradicionalni, rast cijena – ekonomski. 

VEZANA VIJEST

“Da bismo mogli refinancirati naše kredire i da bismo mogli taj financijski plan provesti kakav je zacrtan. Sve što je kvalitetno, nije jeftino, tako je i s Hrvatskim autocestama. Mislim da su one kvalitetne. Eto, cestarina je takva kakva je. Što se tiče kolona, u ljetnom periodu imamo i 300 posto više korisnika nego zimi i jednostavno nije moguće bez ikakvih zastoja da prođe toliki broj vozila. Mi činimo sve da to smanjimo – to radimo s dovoljnim brojem blagajnika, dovoljnim brojem kartica koje dijelimo ručno tako da naši korisnici što manje čekaju. Ovim putem molim sve korisnike koji su u mogućnosti da kupe ENC paket pa će što manje čekati”, savjetovaoje Vuksan vozačima.

Rast od 2 posto u odnosu na lanjsku godinu

“Promet je ove subote dva posto veći nego u subotu prošle godine tako da očekujemo ovakav intenzitet od jednog kilometra s tendencijom padanja. Jutarnji sati su nam najkritičniji. U lipnju očekujemo sve kao i prošle godine i spremni smo – kao i prošle godine”, zaključio je Vuksan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram